A Vállalkozóvá Válási Támogatásról

Tapasztalataink alapján sokan anyagi okok miatt nem vágnak bele a vállalkozói ötletük megvalósításába. Ez az esetek többségében érthető, hiszen a legtöbb üzleti tevékenység nem fog az első naptól kezdve milliókat termelni, idő kell a dolgok beindításához. Ennek az akadálynak az ugródeszkájáról szól a mai cikkünk, a Vállalkozóvá Válási Támogatásról.

Első körben tisztáznunk kell, hogy valójában mi is maga a VVT (vállalkozóvá válási támogatás) és milyen feltételeknek kell megfelelnie valakinek ha szeretné ezt megkapni. Ha rákeresünk a Google-ben zavarba ejtő lehet, hogy nem csak egy fajtája létezik ennek a pályázatnak, amiről a következő néhány sorban szó lesz ami az “álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás”. Ennek igénybevételéhez kell a legalább egy napos bejelentett munkanélküli (álláskereső) státusz a helyi munkaügyi központban, az elmúlt három évben a pályázó nem volt főállású vállalkozó, na meg persze egy jól kitöltött kérelem amely tartalmaz egy üzleti tervet is. Természetesen ezek csak a főbb tényezők, vannak még kritériumok amiket megvizsgál az elbíráló bizottság. Ezeket a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán lehet megtekinteni vagy érdeklődhet a kkonyvelo.hu oldalon található elérhetőségeken.

Persze a legfontosabb kérdés, hogy megéri-e a papírmunkát? A program hat hónapos, tehát hat hónapon keresztül folyósítanak a “kötelező legkisebb munkabérrel”, vagyis a minimálbérrel megegyező összeget ( ez idén 161 000 Ft). A támogatás kockázatmentes, tehát ha mégsem sikerül megvalósítani az elképzeléseinket és egy sikeres vállalkozást kiépíteni a pályázati időszak végéig akkor sem kell visszafizetni egy fillért sem. Habár az összeg nem világrengető fél év alatt mégis majdnem egymillió forintot jelent. Akármilyen szép is a csengése a milliónak nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen pályázati kérelem elkészítése és leadása feladja a leckét még a legokosabbaknak is.

Ezért aki biztosra akar menni annak javasolt szakmai segítséget keresnie. A Kovács Könyvelő Iroda tapasztalt ezen a területen ami köszönhető annak, hogy fennállásunk óta rengeteg vállalkozónak segítettünk elindulni a VVT keretein belül. Garanciális a szolgáltatás tehát csak akkor kerül bármibe ha már sikeresen elnyerte a vállalkozó a pályázatot. Hívjon minket bizalommal a további részletekért.